Over ons

Al meer dan 50 jaar uw partner in groen, grond & infra

Of het nou gaat om grond storten voor de aanleg van een park of machinaal straten: voor veel uiteenlopende werkzaamheden kunt u ons bellen (038 477 1711) of een e-mail (info@wtkhasselt) sturen.

Wij zijn sterk in het meedenken en adviseren van onze klanten.

Wim ten Klooster is al vijftig jaar actief in de aanleg en het onderhoud van onder-en bovengrondse infrastructuur. Wij zijn voornamelijk actief in de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Wanneer gewenst werken wij echter ook buiten deze provincies aan Groen, Grond en Infra. Wij zijn specialist in machinaal straatwerk. Bekijk hier enkele video’s van machinaal straat maken.

Onze geschiedeins door de jaren heenmensen

Wim ten Klooster heeft, na altijd werkzaam te zijn geweest op het boerenbedrijf van zijn vader, eind jaren 60 zijn eerst kraan (graafmachine) gekocht.
Met deze weliswaar getrokken kraan, werden de kuilbulten “gezet”. (Gezet betekent een bult maken van het gemaaide gras om tijdens de winterperiode aan het vee te voeren).
In die tijd was de opraapwagen in opkomst. Zwager Luuk Buit kocht er één en zo begon Wim samen met zijn eveneens geliefde vriend het “inkuilen”. Het gras werd met de aangeschafte kraan steeds hoger opgezet, zodat het goed in elkaar gedrukt werd.
Rond de jaren 70 werd eveneens begonnen met het aanrijden van het gras door middel van een trekker.

Ook speelde Wim in op de behoefte het hooi te persen en mest uitrijden met een tank.
Dat is het begin van de historie ! Later breidde het machinepark zich langzaam en bewust uit en werd de getrokken kraan vervangen door zelfrijdende kraan(1975). De later komende “Supermoeras” werd een begrip in de regio met banden van een meter breed en dat vier keer uitermate geschikt op de zachte veengronden in de omgeving. Ook werd in 1977 begonnen met het gatenboren voor fundering.

Wim kon na aanschaf van zijn eerste shovel meteen beginnen met sneeuwschuiven(1979), dit doet hij naast het aanrijden van kuilbulten nog steeds.

Doosan DX 160W-5 machine
500 klanten

door de jaren heen

4 miljoen m³

grond en zand verplaatst

10.000 +

projecten

VCA

gecertificeerd bedrijf

Onze
machines

Inmiddels is de Supermoeras vervangen door moderne en multifunctionele Komatsu kranen.

Een mobiele kraan (eventueel met vacuümsysteem voor machinaal bestraten) Een 7 tonner voor grondwerk en het reinigen van sloten (met maaikorf) Twee 3,5 ton met vacuümopbouw. Een 3 tonner met hijsfunctie voor het plaatsen van masten en een 1,5 ton mini-kraan. Voor vervoer zijn er een vrachtauto, Iveco bus en 3 Iveco’s met oplegger aanwezig. Het werk verlegt zich richting weg- en waterbouw werkzaamheden.

Zoon Harmen heeft zich gespecialiseerd in het leggen van uiteenlopende verhardingen met vacuüm en zet het opgebouwde werk voort.