Zand en Grond halen of levering

Grond en zand

Wij kunnen bijna alle soorten zand aan u leveren. Ophoogzand, drainzand, scherpzand en paardenbakkenzand zijn slechts enkele voorbeelden van de te leveren zandsoorten.

Daarnaast hebben wij mooie schone tuingrond op voorraad. Zorg ervoor dat je grond koopt die geschikt is voor het type tuin dat je wilt aanleggen. Als je bijvoorbeeld een tuin wilt aanleggen met veel planten en bloemen, heb je misschien speciale tuinaarde nodig. Als je een moestuin wilt aanleggen, heb je wellicht potgrond of compost nodig. Vraag ons naar de mogelijkheden en advies

Het is mogelijk zelf zand of grond bij ons op te halen of te laten bezorgen.

Vul ons contactformulier in voor meer informatie of prijzen

Dit doet u door de lengte van uw tuin, bijvoorbeeld 5 meter, te vermenigvuldigen met de breedte van uw tuin, bijvoorbeeld. 4 meter. Dit wordt dus 5 x 4 = 20 m2.

Stel u heeft een pad van 2 meter breed en 6 meter lang en u wilt dit 5 cm ophogen. Omdat zand inklinkt heeft u ongeveer 40 tot 50% meer nodig. U berekent dit als volgt: 2 x 6 x 0,05 x 1,4 – 1,5 = 0,84 – 0,9 m3.

Het beste is om onder de bestrating een laag van minstens 20 cm zand te hebben.

Uit 1 m3 gaan ongeveer 12 normale kruiwagens.

Zand en grond zijn beide granulaire materialen die in de natuur voorkomen, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. Zand bestaat uit kleine, droge korrels die vaak gemaakt zijn van silica of quartz.

Het is een hard materiaal dat gemakkelijk te kneden is en wordt vaak gebruikt in de bouw en in de industrie. Grond, ook wel aarde genoemd, is een mix van kleine deeltjes, organische materie en micro-organismen. Het is vaak vochtig en kan worden gebruikt om planten te laten groeien. De samenstelling van grond kan per plaats verschillen, afhankelijk van de lokale geologie en het klimaat.

Machinaal straat bestrating